tirsdag, september 15, 2020

Prikka er blitt jeger

Prikka i flott stand


Prikka har lenge vært ett stort talent. Som førstegangseier fikk eier Hanne 2x1UK og 2 pr Artic Cup finale. Imponerende når man har sin første fuglehund! Som med de fleste unghunder så kommer en periode hvor de blir uregjerlige, det kom også på Prikka. Gikk for stort, tjuvreis, hemningsløs ettergang. Sammen med Hanne har jeg trent Prikka stegvis siden tidlig vinter i fjor. Søket fikk vi greit tilbake, å hun hadde ett vanvittig trøkk i seg med flott reviering. Noen korrigeringer å noen situasjoner med ros så var hun veldig fin i fugl. Planen var å stille henne i AK da, men så kom korona viruset å satte en stopper for prøvene. Så det ble med trening, å Prikka var særdeles god, kanskje den beste jeg noen gang har sett. Nå etter sommeren var det nye utfordringer, etter å ha ligget i ro. Første jaktdag startet med 2 stk tjuvreis, men fikk korrigert, resten av dagen var hun helt rolig i fugl, valgte å felle kun 1 rype, resten av arbeidene skaut jeg i lufta for å teste henne. Neste jakttur er Prikka rågod. Plukker fuglarbeid, gjennligere, apporterer skadeskutt fugl osv osv. Fra ramp å uregjerlig til svært god jakthund. Hun er svært lik sin far i mye av det hun gjør, roen i fugl, lar seg ikke stresse opp om det blir flere arbeid raskt å fellinger, måten hun bruker vinden, å løpesettet. Prikka er ett enormt talent, viltfinneregenskapene å jaktlysta hennes er sjeldent bra. Det blir spennende å jobbe videre med henne å se om vi snart kan ta steget opp i VK. Hun er bare 2,5 år så vi stresser ikke. Frem til da skal vi kose oss med jakt. 

Fame og Prikka

Fame er nå 4,5 mnd. Vi dresserer å det begynner å bli bra. Hun er svært tøff å uredd å har en voldsom energi, men også evne til å slappe av når det trengs. Stresser ikke, har en voldsom matlyst. Hun er bestevenn med halvsøster Prikka men også blitt godt sosialisert med mange andre hunder.
Planen er å få noen kontrollerte stander på tamfugl først å så starte trening med henne i fjellet i november ca, når det første snølaget ligger.