torsdag, juli 30, 2020

Laksefiske og valp

Fame, 11 uker gammel
I slutten av juni mnd kom FS Racing Fame. Ei flott frøken, stille å uten stress, sterk psyke, lærevillig, og myyye energi. Vi har dressert en del å hun begynner å bli flink. Ser lovende ut. Halvsøster Prikka er i kondisjonstrening, har geldigvis fått løpetid slik at det ikke kræsjer med jakt og prøver. Planen er å få stilt ho litt i AK i høst å få henne opp i VK. Prikka er uvanelig god, men har innimellom rampet noen meter, så vi får trene godt fremmover. Snart rypetelling, har litt forventinger til årets rypeproduksjon, været har vært ok og greit med innsekter.


Fame, her 15 uker gammel

9 kg holaks som ble satt ut

Laksefisket har for min del vært bra i år. Har kun fått fisket i elva her hjemme siden jeg har valp, så noen riktig store lakser blir det ikke i år. Mye snø i fjellene å svært sein vår har resultert i at vi har hatt uvanelig høy vannstand i elva, å enda er det godt med snø i fjellene. Laksefisket her i elva varer ut juli mnd., jeg fisket mye frem til rundt 15 juli, etter det har det kun vært timesturer innimellom. 
38 laks på land, mye er sluppet tilbake i elva, spesielt holaks. Slik at de kan videreføre stammen i elva.  En par stk på 9 kg og en par på 7 kg, ellers er det mellomlaks og smålaks. Tror jeg avslutter for i år, så får det heller bli turer etter storlaksene til neste år når Fame er større å kan være med.

Smålaks har det blitt en go del av i år