torsdag, oktober 30, 2008

Jakt på innlandet idag

Bildet: Kristian og Yankee
Jeg og Kristian tok hundene med oss idag å dro til innlandet på jakt. Engelsk Setterene Zico, Steinrabbens Dennis å Yankee. Etter snøfallet de siste dagene håpet vi at rypene ikke satt så høyt som tidligere, å at de trykket noe bedre.
Været var nydelig med glimt av sol å en par minus, nydelig vind hele dagen. Hundene gikk meget godt å tok mye terreng med seg. Vi så mye spor i begynnelsen av dagen men måtte gå en go stund før vi fant rypene.
Bildet: Fra v; Dennis, Yankee, Kristian, Zico
Zico og Yankee ble borte i søk, å vi skjønte de sto å tok sikte på tettkrattet på skrå forran oss, dær vi mente de var. Isteden støkket 2 svimete førere opp rypene, hundene hadde samstand å sto nedenfor og bak oss. Ja sånn kan det gå! Med storgådde hunder skal man ikke tulle for mye med blikket før man ikke aner hvor de er. Begge hundene rolige i oppflukt. Men vi skulle heldigvis få flere sjangser. Kristian fikk stand på Dennis langt ute å nedover, så han gikk ned å jeg fortsatte frammover, rypene gikk før Kristian fikk skutt, men e sikker på at han klarte å gjøre 2 av fugglan døv med roping å skriking. Han Pavarotti Berntsen har alltid storstæmmen med seg til fjells. Zico gikk i stand, da jeg er oppe ved han letter rypa å den deiser i bakken. Zico er helt rolig i oppflukt, vil fallapportere men stopper etter en par meter. Zico hadde uheldigvis en fører som enda er i høstmodus så hverken poter eller rævstuss var klippet...huffhuff. Han ble mye plaget med is mesteparten med dagen.
Mens jeg henter rypa har Kristian arbeid på en av hundene nedenfor meg. Da vi skal til å snu å sette kursen hjemmover går Dennis i stand, Kristian er nesten helt oppe i situasjon med hagla klar til oppkast, da faller han på skikkelig teatervis å med mye bannskap. Mens han ligger strøken letter rypa rett forran Dennis, på fint skuddhold. Dennis komplett rolig. Ikke fritt for at jeg måtte flire litt å va snar frampå med litt lett mobbing, å har trua med å kalle han å langskankan hannes for Leif Juster no herætter. Kristian meinte det va Dennis si feil, va tross alt hunden som fikk han i den situasjonen :) Vi setter kursen hjemmover å får oss flere arbeid påtur hjem,og noen som vi støkker opp selv. Kristian får til slutt åsså felt en rype så da er dagen berget. Til slutt er vi ved bilen å kan oppsumere dagen som en vældig bra dag, goe hunder, ok med ryper å nydelig vær. Å ikke minst at vi må huske å klippe potan på hundan til neste tur! Zico så ut som han hadde en blanding mellom klompa å stylta under potan, i tillegg va det så mange isklæppa i rompa på karn at når han søkte hørtes det ut som klinkekule i ei tørketrommel!!