søndag, oktober 10, 2021

Jakt og jaktprøver

 Vi har trent mye i høst. Både i klubbens treningsterreng og på rypetelling. Fame er for ung for rypetelling i år, men vært med i bånd. Prikka har vært med alle turer. Desverre har det vært tomt for ryper på Senja. Stamfugl trekt bort, aldri opplevd lignende. Da blir d vanskelig å få til noe med hundene, spesielt Fame som virkelig trenger å komme i fugl. Vi stilte på senjaprøven, Prikka i vk og Fame i uk. Prikka var med hele dagen i finalen å lå på topp søksmessig i alle runder, kom desverre ikke i fugl. Fame hadde sine første prøvestarter, hun går glimrende begge dager å til soleklar 1 pr, dag 2 gikk hun så godt at hun fikk 666444. Men uten fugl i terrengene blir det ikke premie. Så stilte jeg Fame en dag på altevann, går helt prima, går i stand samtidig med makker som står på annen kant. Dommer velger å gå opp til makker først uten å ha sett Fame i stand. Makker har tomstand, før dommer kommer til letter d rypekull presist forran Fame uten at dommer har sett henne i stand, like etter ny kort stand under utredning, heller ikke her ser dommer henne i stand. Så istedenfor fuglarbeid blir d sjangse. Makan til uflax. Etter jakta dro vi til vesterålen på prøve, prikka med hele dagen i vk å går glimrende både i kvalik og finale men uten at det ble noe premie. Fame gikk glimrende begge dager i uk, har sjangser ilag med makkere på håplause ryper, har også en stand langt ut hvor fugl letter.  Det vil seg ikke for oss så langt, men en dag må uflaxen snu. 



Siden Senja for første gang var stengt for rypejakt så dro vi til finnmark, helt ny plass. Terrenget veldig bra, desverre lite fugl. Ingen fellinger for Fame, ble felt 3 ryper i en stand for Prikka. Det er det hele. Det har mildt sagt vært en trasig høst både jaktmessig og når det gjelder å få hundene i fugl. Krysser fingrene for at vinteren blir bedre, vi må nok planlegge litt reising i andre terreng hvis ikke fugl kommer tilbake på senja.



Svært fornøyd med det Fame viser, skikkelig trøkk å jaktlyst, søk som holder godt vk nivå. Gjelder bare å komme i litt fugl fremmover så hun får både lykkes og feile og lære av det. Hjemmer er hun snill og rolig.