lørdag, desember 08, 2007

ES Nero & ES Taiwa

ES Nero 08714/03 og ES Steinteien`s RM Taiwa 13097/05 parres i disse dager.

Litt om Nero.


Nero eies av min bror Ingar Arnesen, så jeg kjenner meget godt til Nero da jeg har jaktet sammen med Ingar siden Nero var rundt 6-7mnd. Nero utviklet jaktlyst å søk veldig tidlig, å er det man kan kalle et råskinn både høst å vinter. Han har imponert mange med sin extreme utholdenhet å store fine søk,utmerket reviering å stor fart. Nero er etter Vømmølfjellet`s Ivo & Lissi, å har storheter bak seg som Bjønnålia`s Libo, Trober, Rypskogens Rocco, Bjørkkraggens Chott, å flere NJCH med Skillevattens blod.
Det ble ikke satset særlig på jaktprøver da Nero var ung, det ble en del rampjakting, så det har tadd litt tid før han ble rios og fikk premieringer. Men trua er stor på at han skal få sin 1pr. Ak i løpet av vinteren å da kan få gå i VK.
Nero er CL Fri og HD A
Premieringer Jakt: 4x2AK , KMUK MTFK 2005
Premieringer Uts.: 1.UK 1.UKK HP

Litt om Taiwa


Taiwa eies av Bent-Eivind Johansen som bor i Senjahopen. Her er hva han kan fortelle om tispa si.
Taiwa er en tricolor tispe som ble kjøpt etter anbefaling av Norsk Engelsetter klubb, dette var en reparring fordi oppdretter Reidar Håheim syntes det første kullet ble meget godt, oppdretter er jaktprøvedommer med lang og bred erfaring innen jaktprøvesporten og har selv en av søstrene til Taiwa, Steinteiens RM Soti. Soti er stilt på en prøve med resultat 3AK. Taiwa er en meget behagelig hund på alle måter, grei i hus og i hundegård, som familiehund er hun perfekt, lettdresert og en type som holder på dressuren. Taiwa er en hund med mye jaktlyst som gir jernet når hun får sjangsen. Hun har en meget skarp nese og et meget godt standinstinkt, rolig i oppflukt og skudd har hun alltid vært, gode kraftige poter som tåles å springe på, hun er en type som ikke lar seg stoppe av dårlig føre eller dårlig vær. Taiwa er HD A og testet fri for CL, ellers er hun frisk og rask på alle måter, hun er av meget gode linjer med friske stamforeldre. Taiwa er bare stilt på to jaktprøver, dette kommer av at jeg som eier har en meget dårlig rygg som setter en stopper for meg i prøvesammenheng, men er mye i fjellet når helsa er god.Taiwa ble første gang stilt på prøve 25/3-06 med kritikk: Taiwa starter i stor fart, fin stil og lett livlig aksjon, jakter i stor bredde i et meget tungt føre og med god kontakt med fører, fester stand uten å vise fugel, støkker senere og roes på ordre, går senere meget godt, ser Taiwa trekke an og makker kommer til og tar opp fuggel to ganger hvor Taiwa er komplett rolig. en flott unghund som desverre ikke lykkes i dag. Taiwa prøve nr to : Taiwa går meget godt unghundsøk i god fart og fin stil. Dekker anvist terreng godt, fester stand går villig fram på ordre uten å presantere fugel. En flott unghund som jakter meget godt hele dagen, men kommer desverre ikke for fuggel. Taiwa har vært stil to ganger på utstilling og har fra dette en 1k, 1jkk, hp. Hun ble stilt i vår på vilmarksmessa men fikk bare en 2ak ,dommerens kommentar var at selve hunden var en klar 1pr men på grunn av nye regeler med måling av alle Engelsk Settere var hun 2 cm for lav til en 1pr.Taiwa var med på klubbmesterskapet i vinter der hun fant sin fugel å var komplet i oppflukt og skudd dette resulterte i at hun ble kåret til KMUK Midt troms fuglehund klubb 2007.
Jeg har god tru på kombinasjon av Nero&Taiwa, de er begge 2 råe hunder med mye trøkk i å lettdresserte, så det blir spennende. Taiwa kommer fra blodlinjer med mange champions, sånn som Jøldalens, Vinsterfjellets, Tarpans. Forhåpentligvis blir hvalpene leveringsklare i april 08 om alt går etter planen å hun tar seg.