søndag, oktober 21, 2007

Transportmuligheter i Indre-Troms

Vi nærmer oss vinteren og for mange er det ensbetydende med isfiske etter store feite røyer på avsidesliggende fjellvann. I Indre-Troms finnes det flere fine vann som huser nettopp slike røyer. Men for mange er det problemet med å komme seg til og fra disse vannene som setter en stopper for disse fine opplevelsene. Man kan enten kjøre scooter en liten del av veien, for så og spenne på seg skiene, pulk, stor ryggsekk ( husk GPS!), og dragselene til hunden og legge i vei.
Eller man kan ta den enkle veien å benytte seg av hundetransport hele veien til og fra.

Indre Troms HundeTransport ( ITHT) driver med nettopp dette. ITHT holder til på Jutulstad Alapmo i Målselv kommune, å drives av mine gode venn Bjørn-Tore Helgesen, sledehundene er av rasen Alaska Huskey. Adressen til ITHT`s hjemmeside og blogg finner du til høyre under linker å der vil du finne det meste du trenger å vite. Undertegnede har selv vært ved ett av disse fine vannene ( som jeg selvsagt ikke nevner navn på), å det er absolutt å anbefale. Isfiske om morgenen å hundetrening på ettermiddag. Husk borrforlenger, isen på disse vannene blir fort over 80cm stålis, å glem din gamle gode borr på 12-15cm, 20cm borr å 0,50mm sene duger bra!

Områdene rundt vannene er fine områder å trene fuglehund på å det er som regel godt med ryper, men pass opp for bjørn. Vinteren 2007 var jeg å min bror Ingar ved ett av vannene, da traff vi på en "søring" som skriver for bladet Villmarksliv, klikk på linken så kan du lese hva han har skrevet om sin tur ved ett vann i Indre-Troms, dog noe overdrevet - vi hørte ikke ulv!
http://ofaforum.no/forum/viewtopic.php?t=3644

Skitt Fiske!!